Dekormåleri

MARMORERING

Marmorering är ett gammalt gediget hantverk som återigen börjar se dagens ljus i takt med att såväl kunder som inredare fått upp ögonen för hantverket. Många uppskattar det genuina utseendet av sten, men vill kanske inte betala priset för den äkta varan eller helt enkelt uppskattar hantverket som den konst det är. Dessutom är det inte längre alla stensorter som bryts i dag. Du kan exempelvis välja att marmorera en bänk- eller bordsskiva, en vägg i ett trapphus eller en möbel som behöver en uppfräschning. I dag kan vi till och med se marmorerade mobilskal och små pappersaskar! Möjligheterna är oändliga.

ILLUSIONSMÅLERI

Illusionsmåleri är ett spännande och varierat uttryckssätt med oändliga möjligheter. Det kan vara allt från en blå himmel i barnrummet till en pompös takrosett. Många äldre trapphus har vackra stensättningar på väggarna som är just en illusionsmålning. Hantverket handlar om att skapa en illusion av något, exempelvis en upphöjd ram i sten trots att det är målat på ett helt slätt underlag. Med ljus och mörker skapas känslan av något tredimentionellt.

ÅDRING

Ådring är, precis som marmorering, ett gammalt gediget hantverk. Många träslag är i dag inte etiskt försvarbara att avverka och köpa, vilket öppnar upp för detta självklara alternativ om du är ute efter ett specifikt utseende. Bor du i en förening som satt in bra men fula säkerhetsdörrar istället för de gamla trädörrarna? Då kan vi måla dessa så att de passar in i omgivningen. Vill du skapa illusionen hemma av att ha gamla trädörrar med speglar eller en väggpanel? Då kan vi tillsammans välja ett träslag som passar ert hem och se vilken typ av speglar du vill ha. Ett vanligt standarsbord kan också få sig ett rejält lyft med en ådrad bordsskiva.